L.O.I.S. Coaching

Lao Tze: “Leer de wereld te begrijpen door naar binnen te kijken en je zult toegang hebben tot ware en authentieke kennis.

Leer de binnenwereld te begrijpen door naar buiten te kijken en je zult toegang hebben tot de ware en authentieke kennis.”

Ieder individu is uniek; de één is creatief, de ander kan goed leren etc, zo hebben we allemaal wel iets waarin we goed zijn.

Datgene waar we goed in zijn is goed ontwikkeld. Dit impliceert ook, dat waar we slecht of minder goed in zijn toch in essentie aanwezig is.

L.O.I.S. helpt u om die vaardigheden/kwaliteiten die u nodig hebt te ontwikkelen. Een voorbeeld: de één leert heel makkelijk, hij hoeft slechts het hoofdstuk door te lezen en weet dan precies wat er staat en wat het betekent. Een ander zit uren te leren en dan nog lukt het toch niet om een goed cijfer te halen. L.O.I.S. leercoaching helpt je om de stof op een efficiënte wijze te leren, zodat dit minder tijd kost en je plezier in leren vergroot.

“Mens sana in corpore sano” (een gezonde geest in een gezond lichaam). Niets is zo waar als deze uitspraak van de Romeinse hekeldichter Decimus Junius Juvinalis.

Je geest is oppermachtig……het kan zelfs zo ver gaan dat wanneer jeergens mee zit, dit zich uit in lichamelijke klachten, zoals vermoeidheid, stress ,maagpijn etc. Of erger nog, dat je mogelijk toevlucht zoekt in geweld, drank of eten.

Het loont zich om echt naar uzelf te kijken, naar de echte “ik”. Wie ben ik in wezen?(CADT)

Help uzelf en ga een coachingstraject aan. Dit is tegenwoordig geen taboe meer. Zelfs topmanagers hebben tegenwoordig hun eigen coach, iemand die hen een spiegel voor houdt.

L.O.I.S Coaching wil graag de spiegel zijn om echt naar jezelf te kijken. De confrontatie met jezelf aan te gaan, jezelf binnenste buiten keren. L.O.I.S wil graag naar je luisteren. Waarom? Omdat L.O.I.S. vindt dat elk mens op zijn eigen manier heel mooi en uniek is. Wij luisteren  naar je zonder een oordeel te vellen. Open en met interesse, gewoon omdat jij de moeite waard bent en niets meer of minder dan die andere unieke mensen.

Coaching kan zowel op individueel als op groepsniveau plaatsvinden.

t s

Welke coachingstrajecten biedt L.O.I.S. aan?
Worden wie je in wezen bent
Leer-coachingstraject
Ontwikkelen kwaliteit / vaardigheden
Expat Coaching
Executive (management) coachingstrajecten.

Coachingsmanieren:
– Gesprek
– On the job
– Boswandeling
– Mogelijk met e-coaching (e-mail)

Hoe ziet een Jungiaans coachingstraject eruit?
We beginnen met een intakegesprek wat ongeveer 2 uur in beslag neemt. Tijdens dit gesprek inventariseren we uw coachingsvraag  en wat u graag middels het coachen zou willen bereiken. Wat belangrijk is , is dat er een goede klik is tussen u en uw coach.  Maar even belangrijk is uw eigen commitment is. Vaak is een kijken naar jezelf confronterend en pijnlijk…daarnaast moet u ook aan uzelf blijven werken tussen de coaching sessies door middels opdrachten.

Daarna volgen er een aantal sessies. Hoeveel hangt af van de vorderingen, soms zijn een 3-tal sessies voldoende en soms meer. Een gemiddelde leer coachingstraject duurt 3 sessies.

Een vervolgsessie duurt 1.5 tot 2 uur.  Wij maken bij een vervolgsessie gebruik van diverse technieken zoals imaginatie, tekeningen en droomuitleg. Volgens de uitgangspunten van Prof. Carl Jung.

Locatie?
L.O.I.S. maakt gebruik van diverse locaties in Nederland. Zoals in Maarsbergen, Bunnik, Maarssen, Amsterdam, Breda etc.
Tarief?
Een sessie ( 2uur) kost € 100,-
Een sessie van 1.5 uur kost derhalve € 75,00

Sommige coachingstrajecten worden vergoed door de ziektekostenverzekeraar. Vraag hiernaar bij u eigen verzekeraar.

Voor meer informatie en tarieven kunt u contact opnemen met L.O.I.S Training, Coaching & Development.